A. Valys: verslumas visada buvo Šiaulių dalis



2019 m. liepos 25 d.

Šiaulių verslo inkubatoriui vadovaujantis Alius Valys patikina, kad Šiaulių regionas palankus verslui ir netolimoje ateityje matysime dar daugiau naujų gamyklų bei įmonių. Visam tam reikės nemažai darbuotojų, dėl to jis svajoja, kad į savo kraštą sugrįš išvykusieji. Jie čia darbo pasiūlymų tikrai turės. „Ypač žavi, kai grįžta pasaulio pamatę jauni žmonės ir čia steigia savo verslą“, – sako Šiaulių verslo inkubatoriaus vadovas. (daugiau…)


Šiaulių pramonininkų asociacijai – 30 metų



2019 m. liepos 3 d.

Šiandien Šiaulių pramonininkus vienijančiai organizacijai sukanka 30 metų. Įsteigus asociaciją, jos nariais tapo 36 Šiaulių gamybos įmonės. Šiandien asociacija vienija 84 įmones ir organizacijas, o pramonės sektorius vėl lyderiauja tiek Šiaulių mieste, tiek regione. (daugiau…)


M. Balvočius: neįmanoma atsilikti, kai diktuoji madas



2019 m. birželio 7 d.

Pernai rudenį Šiauliuose atidaryta nauja „Diab“ gamykla, gaminanti vėjo jėgainių bei laivybos įrangą – putoplasto medžiagų ruošinius kompozitinėms struktūroms. Šiauliuose „Diab“ – nuo 2004 m., o 2012 m. atidarytas antrasis įmonės fabrikas. Taigi, šiemet „Diab“ minės 15 metų gimtadienį! Interviu bendrovės direktorius Marius Balvočius pasakoja apie įmonės augimą, jos įsitvirtinimą rinkoje ir nuolat augantį švarios energijos gamybos poreikį. (daugiau…)


D. Šiaučiūnas: Šiaulių universitetas neatsiejamas nuo regiono pažangos



Šiaulių pramonininkų asociacijai priklauso ne tik įvairių sričių įmonės, bet ir švietimo įstaigos, glaudžiai bendradarbiaujančios su pramonininkais ir taip prisidedančios prie Šiaulių klestėjimo. Viena jų – Šiaulių universitetas. Kadangi pastarąjį nuspręsta prijungti prie Vilniaus universiteto, kalbamės su ŠU laikinuoju rektoriumi profesoriumi dr. Dariumi Šiaučiūnu apie laukiančius pokyčius, universiteto pasiekimus bei mokslo svarbą Šiaurės Lietuvai. (daugiau…)


Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas: metai buvo stulbinantys



Šiaulių pramonininkų asociacija (ŠPA) kovo 29-ąją rinkosi į tradicinį ataskaitinį susirinkimą. Kaip teigė Alvydas Stulpinas, Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas, 2018-ieji buvo išsipildžiusių lūkesčių metai, padėję pamatą 2019-ųjų verslo sėkmei. Tačiau dar didesnę Europos ir Lietuvos verslo plėtrą pristabdė pasaulį purtantys finansinių institucijų skandalai. (daugiau…)

NP5 laužo standartus architektūroje



Pristatome Šiaulių pramonininkų asociacijos narę – „NP5 grupė“. Sparčiai auganti įmonių grupė jau
šį pavasarį Šiauliuose pradeda naujos gamyklos statybas. Apie „NP5 grupės“ istoriją, viziją bei keliamus uždavinius kalbamės su jos direktoriumi Renaldu Marcišausku. (daugiau…)

Plastikų klasterio ambicija – nauja kokybė



Šiauliuose vykusiame pirmajame šių metų plastikų klasterio susitikime priimtas ambicingas sprendimas prisidėti prie šio sektoriaus specialistų ruošimo. Susitikime taip pat apžvelgti klasterio ir jam priklausančių įmonių bei įstaigų 2018 m. pasiekimai, pristatyti 2019 m. planai ir aptartos laukiančios tarptautinės veiklos.
Plastikų klasterio veiklą koordinuoja Šiaulių pramonininkų asociacija (ŠPA), veiklas vykdo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija (LINPRA). (daugiau…)

ŠPA iniciatyva – V. Gečytės koncertas Šiauliuose



Šiaulių pramonininkų asociacijos iniciatyva – puiki galimybė vasario 15 d. „Saulės“ scenoje pamatyti žaismingą džiazo atlikėją Viktoriją Gečytę. (daugiau…)

„Intus Windows“ vadovas: Šiauliai – galimybių miestas



Karolio Dieliauto vadovaujama amerikietiško kapitalo kompanija „Intus Windows“ kvėpuoja dviem pagrindinėmis vertybėmis – siekiu nekenkti aplinkai ir inovacijų paieška. Nors ši langų ir durų gamybos bendrovė Šiuoliuose naujokė, K. Dieliautas įsitikinęs, kad po penkerių metų „Intus Windows“ taps didžiausia plastikinių langų gamintoja Baltijos valstybėse, o po dešimties – puikuosis tarp penkių didžiausių Europos langų gamintojų. (daugiau…)

Projektai